CNA Certification Test

Sponsored Links

1. Most common signs of a DVT (Deep Vein Thrombosis) are?

a. Swelling
b. Redness
c. Loss of Limb Function
d. Pain
e. A, B, D are correct

2. Proper Aspiration Precautions include?

a. Position the patient at a 45 degree angle when feeding him or her
b. Position the patient at a 90 degree angle when feeding him or her
c. The patient must sleep upright to prevent reflux
d. The patient should have only fluids
e. None of the above are correct

3. If a patient begins to vomit in bed what option should not be performed?

a. Act Quickly by raising the head of the bed
b. Allow the patient to remain on his side until recovered
c. Act Quickly by turning the patient on his or her side
d. Rinse the patients face and mouth with warm water
e. None of the above

4. What are treatment options for a patient with contractures?

a. Tread Mill exercise
b. Acupuncture
c. Range of motion techniques
d. Weight lifting
e. Dieting

5. Primary symptom for a UTI is?

a. High Urination Output
b. Yellowing of the skin
c. Difficulty Urinating
d. Fever
e. C and D are correct

6. What is not a common sign or symptom of a stroke?

a. Incontinence
b. Indistinguishable Words
c. Facial Droop
d. One Sided Weakness (unilateral weakness)
e. All of these are common signs and symptoms for a stroke victim.

7. When a patient has a stroke what is the number one goal for that patients treatment?

a. Control the patients airway, make sure that drool does not get in the way of his or her breathing
b. Call 911 and get the patient to the hospital as quickly as possible
c. Assess the patient and find out what kind of a stroke the patient is having
d. Get 100% oxygen onto this patient as quickly as possible
e. B and C are correct

8. Aspirin should be considered for a stroke victim, it may help stop the formation of the blood clot blocking blood flow to the brain.

a. True
b. False

9. Approximately how long is the window that a stroke victim must be in, in order to be successfully treated for an ischemic stroke?

a. 1 hour max
b. 2-3 hours max
c. 4-5 hours max
d. 5-6 hours max
e. There is no time limit, an ischemic stroke is always treatable

10. A good assessment technique that can be used to assess for a stroke is?

a. Have the patient speak
b. Have the patient make a big smile
c. Have the patient grab and squeeze your hands
d. Hold the patients arms up, hands and palms up, and have them hold the arms at eye level
e. All of the above

11. If a patient is found choking proper procedure is:

a. Run for help
b. Finger sweep the patients mouth for food particles
c. Lay the patient on the ground and perform abdominal thrusts
d. Perform the Heimlich Maneuver if the patient is conscious
e. B and C are correct

12. If a patient has experienced a burn the best treatment would be to:

a. Rub the burn with baking soda
b. Run water over the wound and wrap with a sterile dressing
c. Scrub they would with soap and water, raise the wounded area to reduce chances of shock
d. Use sterile dressings and hot compresses to manage the wound

13. Which of these is not a principle of good body mechanics:

a. Maintain a proper center of gravity
b. Maintain a wide base of support
c. Maintain proper alignment
d. Maintain a 2 foot distance from any lifted object
e. Maintain proper posture

14. When moving a patient up in bed it is best to:

a. Move him or her while they are asleep
b. Lower the head of the bed to a 30 degree angle before sliding the patient up
c. Have two people stand at the head of the bed on both sides of the patient before moving the patient
d. Have the patient roll onto his or her stomach during the move
e. None of the above

15. Restraints can be applied to a patient if:

a. The patient is in danger of causing harm to themselves or another person
b. The patient will not stay still to eat
c. The patient had been disruptive to other patients
d. The patient is in danger of dislodging one of his or her medical devices
e. A and C are both good reasons to apply restraints

16. Which of the following is a correct measurement of urinary output?

a. 40 oz
b. 300 cc
c. 2 cups
d. 1 quart

17. The client offers a nurse aide a twenty dollar bill as a thank you for all that the nurse aide has done. The nurse aide SHOULD:

a. take the money so as not to offend the client
b. politely refuse the money
c. take the money and buy something for the floor
d. ask the nurse in charge what to do

18. All of the following situations are examples of abuse or neglect EXCEPT:

a. restraining a client according to a physician’s order
b. leaving a client alone in a bathtub
c. threatening to withhold a client’s meals
d. leaving a client in a wet and soiled bed

19. If a client is sitting in a chair in his room masturbating, the nurse aide SHOULD:

a. report the incident to the other nurse aides
b. tell the client to stop
c. laugh and tell the client to go in the bathroom
d. leave the client alone and provide privacy

20. To convert four ounces of juice to milliliters (ml), the nurse aide should multiply:

a. 4 x 5 ml
b. 4 x 10 ml
c. 4 x 15 ml
d. 4 x 30 ml

 

Answers

  1. E
  2. B
  3. A
  4. C
  5. E
  6. E
  7. B
  8. B
  9. B
  10. E
  11. D
  12. B
  13. D
  14. C
  15. E
  16. B
  17. B
  18. A
  19. D
  20. D