CNA Exam Study Guide Reviews

1. When a person is admitted to the nursing home, the nurse aide should expect that the resident will:

a. Have problems related to incontinence.
b. Require a lot of assistance with personal care.
c. Experience a sense of loss related to the life change.
d. Adjust more quickly if admitted directly from the hospital.

2. A resident gets dressed and comes out of his room wearing shoes that are from two different pairs. The nurse aide should:

a. Tease the resident by complimenting the resident’s sense of style.
b. Ask if the resident realizes that the shoes do not match.
c. Remind the resident that the nurse aide can dress the resident.
d. Ask if the resident lost some of his shoes.

3. A resident’s wife recently died. The resident is now staying in his room all the time and eating very little. The best response by the nurse aide is to:

a. Remind the resident to be thankful for the years he shared with his wife.
b. Tell the resident that he needs to get out of his room at least once every day.
c. Understand that the resident is grieving and give him chances to talk.
d. Avoid mentioning his wife when caring for him.

4. When a resident refuses a bedbath, the nurse aide should:

a. Offer the resident a bribe.
b. Wait awhile and then ask the resident again.
c. Remind the resident that people who smell don’t have friends.
d. Tell the resident that nursing home policy requires daily bathing.

5. When a resident is combative and trying to hit the nurse aide, it is important for the nurse aide to:

a. Show the resident that the aide is in control.
b. Call for help to make sure there are witnesses.
c. Explain that if the resident is not calm a restraint may be applied.
d. Step back to protect self from harm while speaking in a calm manner.

6. Which of the following should the nursing assistant observe and record when admitting a client?

a. freckles
b. wrinkles
c. short nails
d. bruises

7. When responding to a client on the intercom, the nursing assistant should say

a. “Hello, who is calling, please?”
b. “What is it that you want?”
c. “This is [nursing assistant name and position], can I help you?”
d. “Please hold; I’ll have the nurse answer your call.”

8. Which of the following things should the nurse aide do to familiarize new clients with their surroundings?

a. Demonstrate the location and use of the call light.
b. Explain that the TV is not to be used.
c. Instruct family to leave the room after the aide is finished with the admission.
d. Raise the bed to the high position and raise the safety rails.

9. When arranging a client’s room, the nursing assistant should do all of the following EXCEPT

a. checking the placement of the call bell.
b. adjusting the back rest as directed.
c. administering the client’s medications.
d. adjusting the lighting as appropriate.

10. When assisting a client out of bed, the nurse aide should always

a. employ body mechanic techniques.
b. get another nurse aide to assist.
c. raise the bed to its maximum height.
d. lower all safety rails.

11. Long term facilities like hospices often specialize in:

a. Home care
b. Diagnosis
c. Skilled labor care
d. Treatments

12. Your scope of practice is _________________.

a. The skills you are legally able to perform, without treat of liability.
b. Any skill you feel that you are competent enough to do.
c. Any skill that you have taken a class in.
d. Any skill that your place of employment requires you to perform.

13. Rigor Mortis is occurs when:

a. A fever goes beyond 40 degrees C (104 degrees F)
b. Calcium deposits go into the blood after death
c. Muscle spasms are too frequent
d. Joints have massive amounts of calcium in them

14. The first sign that a patient has suffered a stroke is often:

a. Loss of control or weakness of one side of the body, including slackening muscles on the face
b. Slurred speech and trouble understanding spoken language
c. Forgetfulness or confusion
d. Unconsciousness

15. Range of motion exercises for bed ridden patients help prevent:

a. Embolisms
b. Atrophy
c. Lactic build up
d. Low blood pressure

16. Which is the best way to talk to a vision impaired resident:

a. Touch resident before you begin talking
b. Verbally announce your presence before touching the resident
c. Use hand gestures and body movements
d. Talk loudly and use exaggerated lip movements

17. One of the major reasons the elderly person is incontinent of urine is:

a. They are too lazy to go to the bathroom.
b. They can’t get a nurse aide to help them to the bathroom.
c. The circulatory system is failing.
d. The muscle that keeps urine in the bladder weakens.

18. A resident has an indwelling urinary catheter. While making rounds, the nurse aide notices that there is no urine in the drainage bag. The nurse aide should first:

a. Ask the resident to try urinating.
b. Offer the residents fluid to drink.
c. Check for kinks in the tubing.
d. Obtain a new urinary drainage bag.

19. Which of the following is true about caring for a resident who wears a hearing aid?

a. Apply hairspray after hearing aid is in place.
b. Remove hearing aide before showering.
c. Clean earmold and battery case with water daily, drying completely.
d. Replace batteries weekly.

20. The nurse’s aide reported bruises on Mr. Jenkin’s arm last week. Today, during AM care, there are more bruises. The nurse’s aide should:

a. Report the abuse again, this time to a different nurse or call the abuse hotline at the state office
b. Do nothing, Mr. Jenkins did not complain
c. Tell another nurse aide to report the new abuse
d. Call the police because nothing has been done

 

Answers

  1. C
  2. B
  3. C
  4. B
  5. D
  6. D
  7. C
  8. A
  9. C
  10. A
  11. A
  12. A
  13. B
  14. A
  15. B
  16. B
  17. D
  18. C
  19. B
  20. A

One Reply to “CNA Exam Study Guide Reviews”

Leave a Reply