CNA Exam Test Questions

1. The purpose for padding side rails on the client’s bed is to:

a. use them as a restraint
b. have a place to connect the call signal
c. protect the client from injury
d. keep the client warm

2. Exercises that move each muscle and joint are called:

a. adduction
b. range of motion
c. abduction
d. rotation

3. How can the nurse aide BEST help a client who is not accepting a loss?

a. Leave the client alone
b. Convince the client to accept the loss
c. Encourage the client to talk
d. Discourage individual activity

4. The Heimlich maneuver (abdominal thrust) is used for a client who has:

a. a bloody nose
b. a blocked airway
c. fallen out of bed
d. impaired eyesight

5. To BEST communicate with a client who is totally deaf, the nurse aide should:

a. smile frequently and speak loudly
b. smile often and talk rapidly
c. avoid eye contact
d. write out information

6. What are the main requirements for successful communication?

a. A message, a sender, a receiver
b. A stimulus, the control center, the effector
c. Pronunciation, articulation, intelligence
d. Proper hand movements, proper language, avoiding eye contact

7. Settings a CNA can work include:

a. Hospitals
b. Hospices
c. Home Care
d. A and B
e. All of the above

8. Who is in charge of formulating a work assignment?

a. The head of the clinic
b. Patients family
c. The head CNA
d. The registered Nurse on duty

9. The types of services that long term care facilities provide patients include?

a. Emergency Care
b. Diagnosing and Treating illnesses
c. Home care
d. Skilled care
e. C and D

10. Legal limitations that a CNA must be aware of while practicing health care techniques with his or her patients include:

a. Cannot Move the Patient
b. Cannot take direct orders from a RN
c. Cannot advocate for patients in the field
d. Cannot take orders from a physician
e. None of the above

11. You are having a fellow staff member continue chest compressions for you, another staff member comes into the room with an AED and applies the pads. You immediately turn on the AED. It states that it is analyzing heart Rhythm, and asks you to shock. You ask everybody to step away from the patient, everyone is cleared, and you shock. What is the next step?

a. Check for Pulse
b. Check for Breathing
c. Restart the AED to check to see if another shock is advised
d. Begin Chest Compressions again

12. A patient has slipped and fallen off of his or her bed, the patient is screaming, what should you do?

a. Immediately help the patient back on to the bed.
b. Put pillows under his or her back and head and call for help.
c. Call for help, call 911, try to calm the patient, stabilize the patients head ad spine.
d. Call 911, don’t touch the patient.

13. You are doing your rounds, you walk into one of your patient’s room and you notice that her pulse oximetry reads 78%, the patients is on 2 liters of oxygen via a nasal cannula, what are the first things you should do?

a. Call for help, call 911
b. Nothing 78% is completely normal.
c. Make sure the patient is sitting upright and that her oxygen is attached and working properly.
d. Begin rescue breathing

14. A patient of yours has gone into cardiac arrest and is not breathing, one of the other CNA’s says that the patient has a DNR order, what does that mean?

a. It is dangerous to resuscitate this patient.
b. This patient has a do resuscitate order and needs help immediately.
c. This is a do not resuscitate order, and legally requires health care workers to not resuscitate the patient.
d. This document is legally binding and is a right of the patients.
e. Both C and D

15. A patient of yours is breathing at a rate of 32 and the patients pulse is over 134, would you consider this an emergency?

a. Yes
b. No

16. Supine Position is?

a. Lying on his side.
b. Lying on his back.
c. Lying on his stomach.
d. Sitting upright.

17. What is the average systolic Blood Pressure?

a. 60-90
b. 80-120
c. 90-130
d. 90-120

18. What is an Embolism?

a. A bubble of air that blocks blood flow in arteries.
b. A Blood clot that breaks off, flows through the blood stream, and causes obstruction.
c. When an artery begins to clot due to damage and causes obstruction.
d. When a patient’s blood vessel bursts inside of the head.

19. The term Atrophy refers to?

a. A body organ becoming larger do to under use.
b. A body organ becoming smaller because of too much use.
c. A body organ becoming larger because of over use.
d. A body organ becoming smaller because of under use.

20. Pulse oximetry measures?

a. The amount of c02 in the blood.
b. The amount of oxygen in patients lungs.
c. The amount of binded Oxygen per hemoglobin.
d. The amount of C02 in the patients lungs.

 

Answers

  1. C
  2. B
  3. C
  4. B
  5. D
  6. A
  7. E
  8. D
  9. E
  10. D
  11. D
  12. C
  13. C
  14. E
  15. A
  16. B
  17. D
  18. B
  19. D
  20. C

Leave a Reply