CNA Test Preparations

1. How often should clients be repositioned during an eight-hour shift?

a. qlh
b. q2h
c. q3h
d. q4h

2. Which of the following is the correct procedure for serving a meal to a client who must be fed?

a. Serve the tray along with all the other trays, and then come back to feed the client.
b. Bring the tray to the client last; feed after you have served all the other clients.
c. Bring the tray into the room when you are ready to feed the client.
d. Have the kitchen hold the tray for one hour.

3. The most serious problem that wrinkles in the bedclothes can cause is

a. restlessness.
b. sleeplessness.
c. decubitus ulcers.
d. bleeding and shock.

4. Restorative care begins

a. as soon as possible.
b. when the client is ready.
c. when the client is discharged.
d. when the client is diagnosed as terminally ill.

5. Before placing a client in Fowler’s position, the nurse aide should

a. open the window.
b. explain the procedure to the client.
c. check with the client’s family.
d. remake the bed.

6. The nurse aide is giving care to Mr. T. and Mr. T calls the nurse aide by the name of his son who died several years ago. The nurse aide’s BEST response is to:

a. Quickly finish the care and leave Mr. T alone
b. Pretend to be Mr. T’s son
c. Ignore Mr. T because he is confused.
d. Ask Mr. T. about his favorite memories with his son.

7. Once a nurse aide’s name is placed on the abuse registry for neglect, he may:

a. Never work as an aide again
b. Continue to work as a nurse’s aide as long as he abuses no one else
c. Work only with young children
d. Petition the nurse aide program to have his name removed from the abuse registry after one year

8. The most basic rule of body mechanics is to:

a. Keep arms flexed
b. Bend from the knees and hips
c. Twist as you lift
d. Never use a gait belt

9. As the nurse aide begins his/her assignment, which of the following should nurse aide do first?

a. Collect linen supplies for the shift.
b. Check all nurse aide’s assigned residents.
c. Assist a resident that has called for assistance to get off the toilet.
d. Start bathing a resident that has physical therapy in one hour.

10. A new client refuses to wear a clothing protector at lunch. The nurse aide SHOULD:

a. tell the client that he must wear it
b. put the clothing protector on the client
c. report this to the nurse in charge
d. respect the client’s wishes

11. Which body system controls and coordinates all body activities?

a. Endocrine
b. Musculoskeletal
c. Nervous
d. Reproductive

12. Mrs. Anderson is experiencing pain in her muscles and joints. Which of her body systems if affected?

a. Cardiovascular
b. Musculoskeletal
c. Endocrine
d. Respiratory

13. Which of the following is an observation to report regarding vital signs?

a. Dilated pupils
b. Gassiness
c. Irregular pulse rhythm
d. No appetite

14. Constant, comes and goes, sharp, dull, and aching are all possible descriptions of:

a. chills
b. halitosis
c. nausea
d. pain

15. Which of the following is a guideline for reporting observations in status change?

a. Diagnose the resident’s condition
b. Don’t make judgments; be objective
c. Ignore symptoms that the resident mentions
d. Report your personal feelings during incidents

16. When you are communicating with residents, you need to remember to

a. look away when they make direct eye contact
b. speak rapidly and loudly
c. face the resident and make eye contact
d. finish all their sentences for them

17. You are measuring Mrs. Clark’s pulse and it is 98 beats per minute, which is significantly different than her normal pulse. You should

a. ignore this, as pulse rates always fluctuate in older people
b. report this to the charge nurse
c. encourage Mrs. Clark to exercise more
d. call the doctor immediately

18. All of these devices can be used to help a person to use regular toileting facilities with more ease EXCEPT

a. elevated toilet seat
b. bedside commode
c. grab bars on the wall next to the toilet
d. eggcrate mattress

19. Mr. Russell keeps getting up from his wheelchair. Instead of using a restraint you should ask him if

a. he needs to go to the toilet
b. he is hungry again after just having eaten
c. a new long term care home would suit him better
d. he is just being difficult

20. All of the following are in the Resident Bill of Rights EXCEPT

a. the right to form militant groups in the facility
b. the right to be free from sexual, verbal, physical, or mental abuse
c. the right to be free of corporal punishment and involuntary seclusion
d. the right to choose activities

 

Answers

  1. B
  2. C
  3. C
  4. A
  5. B
  6. D
  7. D
  8. B
  9. C
  10. D
  11. C
  12. B
  13. C
  14. D
  15. B
  16. C
  17. B
  18. D
  19. A
  20. A

3 Replies to “CNA Test Preparations”

Leave a Reply