Free CNA Training

1. What is the process of restoring a disabled client to the highest level of functioning possible?

a. Responsibility
b. Retention
c. Rehabilitation
d. Reincarnation

2. When changing an unsterile dressing, the nurse aide should wash hands:

a. before the procedure
b. after the procedure
c. before and after the procedure
d. before, after removal of the soiled dressing, and after the procedure

3. Clean bed linen placed in a client’s room but NOT used should be:

a. returned to the linen closet
b. used for a client in the next room
c. taken to the nurse in charge
d. put in the dirty linen container

4. The nurse aide finds a conscious client lying on the bathroom floor. The FIRST thing the nurse aide should do is:

a. help the client into a sitting position
b. call for assistance from the nurse in charge
c. offer the client a drink of water
d. check for signs of injury

5. If a nurse aide finds a client who is sad and crying, the nurse aide should:

a. ask the client if something is wrong
b. tell the client to cheer up
c. tell the client to stop crying
d. call the client’s family

6. During a 24 hour urine specimen collection, Mrs. Jones flushes her own urine. What must the nursing assistant do?

a. Report to the nurse and continue collection.
b. Report to the nurse and start test over.
c. Scold Mrs. Jones for flushing the urine.
d. Call the doctor.

7. Mrs. Black has returned to her room from the hospital by stretcher. The nursing assistant uses a three person lift to transfer her to bed. What type of resident would require this type of transfer?

a. Resident with dysphasia
b. Resident with diabetes
c. Resident with hypertension
d. Resident on complete bed rest

8. The nursing assistant will lift and move the resident onto the stretcher on the count of:

a. 4
b. 3
c. 2
d. 1

9. Mrs. Potts goes to the bathroom to void. When the nursing assistant empties the urine, what would be MOST important to report to the nurse?

a. Light yellow color
b. Large volume
c. Reddened color
d. Amber color

10. Mr. Halo states, “I feel constipated.” The nursing assistant knows this means:

a. the passage of hard, dry stool.
b. the passage of liquid stool.
c. the passage of gas (flatus) through the anus.
d. a fecal impaction.

11. You notice that Mrs. Small’s vital signs are decreasing and her respiration is zero. You SHOULD

a. continue with her normal care.
b. wait five minutes an take her vital signs again.
c. tell the family that she is dead.
d. contact the charge nurse immediately.

12. After Mrs. Small’s death, her husband wishes to share his feelings and emotions. The nurse aide SHOULD

a. listen and try to comfort him.
b. change the subject.
c. tell him to go to a counselor.
d. tell him to keep his feelings to himself.

13. An example of a special device to help prevent contractures is a (an)

a. hadroll.
b. doppler.
c. air mattress.
d. manometer.

14. Saying that a coworker took a client’s money when this is UNTRUE is an example of

a. negligence.
b. assult.
c. defamtion.
d. harding.

15. Paraplegia refers to paralysis of the

a. legs or lower part of the body.
b. the left half of the body.
c. all four extremities.
d. arms or upper part of the body.

16. The MOST accurate method of measuring body temperature is

a. rectal.
b. oral.
c. axial.
d. feeling the forhead.

17. Which of the following sets of vital signs should be reported IMMEDIATELY?

a. T98.6, P-60, R-14, BP-120/60
b. T-102.4, P-100, R-32, BP-180/100
c. T-99.6, P-80, R-16, BP-132/70
d. T-97.6, P-82, R-20, BP-110/60

18. A large glass holds 240 cc. The patient drank one-third of the large glass. The nurse aide would record this as

a. 1/3 of 240 cc.
b. 30 cc.
c. 80 cc.
d. 120 cc.

19. Mr. Jones is place on strict intake and output after surgery. The nurse aide SHOULD

a. keep Mr. Jones NPO.
b. record all of the solid foods Mr. Jones eats.
c. record all fluid intake and output every shift.
d. measure only the first voiding after surgery.

20. Which of the following would be included in a client’s output record?

a. urine, food eaten, and IV solutions
b. urine, emesis, and bleeding
c. liquids taken in during the shift
d. bowel movements only

 

Answers

  1. C
  2. D
  3. D
  4. B
  5. A
  6. B
  7. D
  8. B
  9. C
  10. A
  11. D
  12. A
  13. A
  14. A, D
  15. A
  16. A
  17. B
  18. C
  19. C
  20. B

Leave a Reply