Online CNA Training

1. While the nurse aide tries to dress a resident who is confused, the resident keeps trying to grab a hairbrush. The nurse aide should:

a. Put the hairbrush away and out of sight
b. Give the resident the hairbrush to hold.
c. Try to dress the resident more quickly.
d. Restrain the resident’s hands

2. A resident who is lying in bed suddenly becomes short of breath. After calling for hlep, the nurse aide’s next action should be to:

a. Ask the resident to take deep breaths
b. Take the resident’s vital signs.
c. Raise the head of the bed.
d. Elevate the residents feet.

3. A resident who has cancer is expected to die within the next couple of days. Nursing care for this resident should focus on:

a. Helping the resident through the stages of grief.
b. Providing for the residents comfort.
c. Keeping the resident’s care routine, such as for bathing.
d. Giving the resident a lot of quiet time and privacy.

4. While giving a bedbath, the nurse aide hears the alarm from a nearby door suddenly go off. The nurse aide should:

a. Wait a few minutes to see if the alarm stops.
b. Report the alarm to the charge nurse immediately.
c. Make the resident being bathed safe and go check the door right away.
d. Stop the bedbath and go check on the location of all assigned residents.

5. Gloves should be worn for which of the following procedures?

a. Emptying a urinary drainage bag.
b. Brushing a resident’s hair.
c. Ambulating a resident.
d. Feeding a resident.

6. Your resident’s boyfriend asks about the condition of your patient. What do you answer?

a. You share the patient’s condition immediately
b. You do not share the information, and inform the boyfriend that he must leave
c. You give the boyfriend a copy of the patient’s chart
d. You do not share the information, since the boyfriend is not in the resident’s immediate family

7. The CNA finds a resident lying on the floor. The resident is lucid and conscious. Your FIRST course of action should be:

a. Help the client upright
b. Call for assistance, from the resident nurse or any similar authority
c. Give the client fluid/food
d. Check for injuries

8. In what way is empathy best demonstrated?

a. Sharing your emotions with residents, and crying right along with them
b. Putting yourself in someone else’s shoes
c. Doing everything your patients ask you to do, even going the extra mile
d. Putting yourself ahead of others

9. You hold a resident down during a breakout in a mental hospital where the resident is intent on harming themselves or others. Are you liable for assault and battery?

a. Yes
b. No

10. Which of your team members is tasked to plan your client’s exercise programs?

a. A physiotherapist
b. The rehabilitation specialist
c. YOU, as the CNA
d. The resident nurse

11. When giving postmortem care, the CNA should

a. Perform this procedure alone to ensure respect for resident
b. Elevate the HOB slightly to prevent discoloration of the face
c. Arrange for legal and financial counseling
d. Be sure dentures stay in the body

12. The goal of hospice care is to:

a. Encourage aggressive treatment in attempt to cure the patient
b. provide comfort to terminally ill patients and their families
c. Assist the patient when making out his/her will
d. Ensure that all patients are in the hospital when they are dying

13. What is a method of entry for microorganisms

a. Secretions from the reproductive tract
b. Breaks in the skin or mucus membrane
c. In the resident’s bloodstream
d. Through drainage from wounds

14. Which of the following is considered a BODY Substance Precaution

a. Wear gloves when there is contact with body fluids
b. Store lab specimens in a refrigerator containing food and drink
c. Use label from the Centers from Disease Control and Prevention to identify infections
d. Recap disposable razors and store in clean location

15. While assisting a client with denture care the nurse aide observes that the upper plate is cracked. The nurse aide SHOULD:

a. clean the dentures and return them to the client’s mouth
b. call the client’s family
c. call the dentist and make an appointment
d. report the damage to the nurse in charge

16. When assisting a client in learning how to use a cane, the nurse aide stands

a. approximately two feet directly behind the client.
b. about one foot from the client’s weak side.
c. about one foot from the client’s strong side.
d. slightly behind the client on the client’s weak side.

17. When working with a client who has urinary retention, the nurse aide can expect that the client will

a. urinate large volumes.
b. be unable to urinate.
c. urinate frequently.
d. be incontinent of urine.

18. Aging-related hearing changes result in older clients gradually losing their ability to hear

a. high-pitched sounds.
b. low-pitched sounds.
c. slow sounds.
d. rapid sounds.

19. The best way to safely identify your patient is by

a. asking his name.
b. calling his name and waiting for his response.
c. checking the bed plate.
d. checking the name tag.

20. A client is on a bowel and bladder training program and has not had a bowel movement in three days. The nurse aide should

a. report it to the charge nurse.
b. give the client an enema.
c. offer the client prune juice.
d. encourage the client to drink more fluids.

 

Answers

  1. B
  2. C
  3. B
  4. C
  5. A
  6. D
  7. B
  8. B
  9. B
  10. A
  11. B
  12. B
  13. B
  14. A
  15. D
  16. D
  17. B
  18. A
  19. D
  20. A

Leave a Reply